4 egyszerű tipp az egészséges étrendhez

Egyáltalán nem kell mesterszakácsnak vagy sztárséfnek lenni ahhoz, hogy finom, de egészséges ételeket készíthessünk. Egy biztos a szakemberek szerint napi 50 dkg zöldség, gyümölcs fogyasztása elengedhetetlen az egészséges élethez. Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy már gyermekkorban oda kell figyelni, az étkezésre.

Az alábbi  étkezési tanácsok  betartásával sokat tehetünk egészségünk megőrzésének érdekében: segítenek ugyanis a különböző szív-és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések kialakulásának veszélyének csökkentésében.

Bővelkedjünk zöldségekben-gyümölcsökben!

Az egészséges táplálkozás egyik legfontosabb alapköve, hogy étrendünk bőségesen tartalmazzon friss zöldségeket és gyümölcsöket. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy vegetáriánusnak kellene lennünk, hiszen szervezetünk számára szükséges a fehérje, a szénhidrát és a zsiradék is. Viszont mindenképp ajánlott napi több alkalommal fogyasztani ezekből a növényekből: kifejezetten ajánlott az avokádó, a brokkoli és a dió, melyek rendkívül jó hatással vannak egészségünkre!

Óvatosan a tejtermékekkel!

Habár kalciumtartalmuk miatt a csontok és fogak védelmének érdekében ajánlott a tejtermékek fogyasztása, azonban egyes kutatások rámutattak, hogy szerepet játszhatnak a prosztatarák kialakulásában. Ugyanis fontos elemei az egészséges táplálkozásnak, de a mennyiséget csökkentsük, ne essünk túlzásokba, ha tejről vagy sajtokról van szó!

Módjával az  alkohollal!

Bizonyára nem kell bemutatni, hogy a túl gyakori, illetve a túlzott mennyiségű alkoholfogyasztás óriási veszélyt jelent egészségünkre: növeli a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, elhízáshoz, függőséghez vezethet, valamint a száj-és gégerák kialakulásában is szerepet játszik, ezért kerüljük el a gyakori, éjszakába nyúló tivornyázást! Egyetlen kivételt a megfelelő minőségű vörösbor képez: ebből ugyanis egy-egy pohárral esténként bátran fogyaszthatunk, hiszen kifejezetten jótékony hatású.

Mértékkel a felvágottakkal!

Sajnálatos módon a különböző feldolgozott húsok – mint például a szalámik és kolbászok – számos plusz adalékanyagot tartalmaznak, melyek nagy mennyiségben veszélyt jelenthetnek egészségünknek. Természetesen nem kell teljes mértékben lemondani róluk, de ne fogyasszuk ezeket a felvágottakat napi szinten, legfeljebb heti 2-3 alkalommal.

Főnix Patika
4031 Debrecen, Angyalföld tér 1.

Nyitvatartás
Hétfőtől Péntekig: 8:00-18:00
Szombaton: 8:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Patikánk bank- és egészségkártya elfogadóhely!
Minden jog fenntartva! © 2024 Főnix Patika
A weboldalt a DIAMOND AGENCY tervezte és kivitelezte.