A leégés mellett a kullancsoktól is védjük magunkat a nyáron

Itt a tavasz, a jó idő, a piknikezés ideje, közelegnek a nyári táborok, kirándulások. Ebben az időszakban azonban elengedhetetlen nem csak a napfény, hanem a kullancs elleni védelem is.

Itt a tavasz, a jó idő, a piknikezés ideje, közelegnek a nyári táborok, kirándulások. Ebben az időszakban azonban elengedhetetlen nem csak a napfény, hanem a kullancs elleni védelem is. Az apró kis élősködő bélrendszerében ugyanis számtalan baktérium, egysejtű, vírus található, melyek a vérszívás során átjuthatnak a mi szervezetünkbe is. 

Manapság épp ezért sokan igyekeznek védekezni a kullancsok ellen, ám egész biztos hogy Önnel is előfordult már, hogy hiába fújta be magát, mégis kullancs kötött ki a bőrén. Szerencsére az élősködők által terjesztett legveszélyesebb betegség ellen ma már léteznek védőoltások, amelyeket kimondottan ajánlott igénybe venni, ha Ön és családja gyakran tartózkodik olyan környezetben, ahol találkozhatnak a kullancsokkal.

Hogy miért is hasznos? Mikor kell beadni?

A válasz, hogy minél hamarabb, mivel a teljes védettség a 2. oltás után alakul ki. Célszerű ezt télen vagy kora tavasszal elkezdeni, váratlan helyzetekben azonban, például egy tábor vagy nem tervezett kirándulás miatt – orvosi javaslatra –  akár gyorsítottan, előtte 1 hónappal is jelentkezhetünk oltásra. Általánosságban viszont elmondható, hogy az első és a második oltás között minimum 4 hétnek kell eltelnie, majd a harmadik oltást 1 év után kell megismételni. Ezután 3 évente a védettség érdekében.

Létezik viszont ettől gyorsabb oltási rend is, mely oltóanyagtól függően változó lehet,  ezért efelől érdeklődjön a gyógyszerésznél vagy háziorvosánál. Az oltás vényre váltható ki!

Amennyiben tart az oltástól vagy nincs ideje beoltatnia magát, mindenképpen használjon kullancs és szúnyog elleni külsőleg használható riasztó termékeket. Ha nem tudja, melyiket válassza, érdeklődjön patikánkban és segítünk!

Főnix Patika
4031 Debrecen, Angyalföld tér 1.

Nyitvatartás
Hétfőtől Péntekig: 8:00-18:00
Szombaton: 8:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Patikánk bank- és egészségkártya elfogadóhely!
Minden jog fenntartva! © 2021 Főnix Patika
A weboldalt a DIAMOND AGENCY tervezte és kivitelezte.