Mindent az eReceptről

Az eRecept egy olyan elektronikus térben létező recept, amelyet kezelőorvosa tölt fel, amikor felírja Önnek a gyógyszert. Alapvetően egy ugyanolyan receptről beszélünk, amilyen a papíralapú recept, viszont ez csak online térben létezik. A gyógyszerek felírása is ugyanúgy zajlik, mint a papíralapú receptnél, vagyis akárhányszor új receptre van szüksége, fel kell íratnia azt orvosával.

A kiváltása is nagyon egyszerű, patikalátogatása alkalmával gyógyszerésze az Ön TAJ-számának segítségével lekérdezi milyen gyógyszerek lettek Önnek felírva, majd ugyanúgy kiadja ezeket, ahogyan korábban is.

Gyógyszerek kiváltása

Ahhoz, hogy gyógyszereit ki tudja váltani a patikában, csak a TAJ-számára, illetve egy fényképes személyazonosító igazolványra van szükség. Amennyiben rendelkezik eSzemélyi igazolvánnyal, akkor elég a TAJ-szám, illetve az eSzemélyi PIN kódja.  Felmutathatja még azt a papír alapú igazolást is, amelyet igény esetén kezelőorvosától kérhet a gyógyszerek felírásáról. Ez a felírási igazolás hasonló a korábbi papíralapú recepthez, de szerepel rajta egy harmadik vonalkód is. Ezek az igazolások az orvosoknál készülnek minden gyógyszer vagy gyógyászati segédeszköz felírásakor, kérésre át kell adniuk a betegnek. A gyógyszerek kiváltásához azonban nem kötelező rendelkeznie ezzel az igazolással, a fentebb említett személyes adatok elegendőek.

A gyógyszerek felírásához továbbra is szükség van a személyes konzultációra orvosával, kivételt képez ez alól a veszélyhelyzet időtartama alatti, stabil állapotú krónikus betegek számára történő gyógyszerfelírás, illetve távkonzultáció, amely online térben is történhet. Ez esetben felírási igazolás kiállítására sincs szükség.

A gyógyszere kiváltási ideje 3 hónap, gyógyászati segédeszközök esetében pedig 90 napig érvényes az eRecept. Gyógyszereit az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) felületén is tudja ellenőrizni, amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval. Gyógyszereit bármely patikában kiválthatja.

Főnix Patika
4031 Debrecen, Angyalföld tér 1.

Nyitvatartás
Hétfőtől Péntekig: 8:00-18:00
Szombaton: 8:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Patikánk bank- és egészségkártya elfogadóhely!
Minden jog fenntartva! © 2024 Főnix Patika
A weboldalt a DIAMOND AGENCY tervezte és kivitelezte.