Mozdulj a szívedért

1 perc olvasás.
Manapság egyre többen küzdenek szív- és érrendszeri betegségekkel. Az elszomorító statisztikák szerint a betegek között egyre több a fiatal.

A rendszeres testedzés az egészségünkön kívül a lelkünkre is jó hatással lehet.

A szívinfarktusnak számos tünete van: mellkasi, hát, akár fog, állkapocs, vagy torok irányába sugárzó fájdalom, félelem, szorongó érzés, légszomj, verejtékezés, szédülés, eszméletvesztés, hányinger, és hányás.

Rendszeres testmozgással és egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozással sokat tehetünk szívünk egészségéért. Ezzel a ténnyel a legtöbben tisztában vannak, azonban addig nem cselekednek, míg nem történik valamilyen probléma.

Szív- és érrendszeri, valamint vérnyomásbeli problémák a friss kutatások szerint már egyre több fiatalnál jelentkeznek. Ennek oka az lehet, hogy ideje korán elkezdenek dohányozni, alkoholt fogyasztani, sok koffeintartalmú terméket fogyasztanak, és rendkívül magas az elhízottak aránya is. Ezen felül a sok stressz és az időhiány okozta gyorsételek fogyasztása szintén rendkívül megterheli az egész szervezetet.

A leginkább veszélyeztetettek csoportjába a 45 év feletti, túlsúlyos, cukorbetegséggel küzdő, magas vérnyomásban szenvedő, dohányzó egyéneket soroljuk. Sokan nem is gondolnak rá, de a szív betegségeinek többsége megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel, valamint rendszeres szűrővizsgálatokkal.

A mozgás az egyik fő dolog, ami segíthet szívünkön, életünk mozgatórugóján. Számos egyéb jó tulajdonság is említhető a testedzés mellett, hiszen javít közérzetünkön, anyagcserénken, állóképességünkön, betegségekkel szembeni ellenálló képességünkön, valamint szexuális téren is előnyökkel szembesülhetünk.

Sokan a korukat hozzák fel mentségként a sportmentes életmódra, de ez csupán kifogás. Idősebb korban is érdemes elkezdeni sportolni, csupán a megfelelő mozgásformát kell megtalálni. Ehhez érdemes tanácsot kérni orvosunktól, hogy állóképességünkhöz mérten válasszunk edzést. A mozgás segít megszabadulni túlsúlyunktól, és a koleszterin- és vércukorszintünk értéke is javulásnak indul általa.

Új hónap indult, új esély nyílt mindenki számára. Az egészségünk nem játék, ne vegyük félvállról. Már egy apró változtatás az életünkben is életmentő lehet. Ne várjunk addig, míg probléma merül fel.

Főnix Patika
4031 Debrecen, Angyalföld tér 1.

Nyitvatartás
Hétfőtől Péntekig: 8:00-18:00
Szombaton: 8:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Patikánk bank- és egészségkártya elfogadóhely!
Minden jog fenntartva! © 2024 Főnix Patika
A weboldalt a DIAMOND AGENCY tervezte és kivitelezte.