Pulzoximéter a család egészségért

A pulzoximéter egy fájdalommentes, otthon is használható eszköz, melynek segítségével megbízhatóan mérhető vérünk oxigén szintje.

A pulzoximéter egy fájdalommentes, otthon is használható eszköz, melynek segítségével megbízhatóan mérhető vérünk oxigén szintje. Ez az aprócska eszköz ujjunkra csíptetve infravörös és vörös fény elnyelődésének delektálása segítségével állapítja meg véroxigén szintünket.

Milyen haszna van a COVID-19 miatti járványügyi időszakban?

A koronavírus a légzőrendszeren át bejutó és azt támadó vírus, mely súlyosabb esetekben kétoldali tüdőgyulladást okozhat. A gyulladás csökkenti a tüdő felületet, mely által kevesebb oxigén felvételére képes, ezáltal egyenesen arányosan csökkentve a véroxigén szintre a vérben. Az oxigén felvétel károsodása a betegség bármely szakaszában előfordulhat és léteznek olyan fertőzöttek, akiknek úgy csökken a vérükben található oxigén telítettsége, hogy nem tapasztalnak légszomjat, sem más tünetet, ami miatt mentőt hívnának.

Így tehát a pulzoximéter nagy előnye, hogy bármikor ellenőrizzük saját, vagy családunk véroxigén szintjét. A kapott eredménynél figyelembe kell venni, hogy SpO2 normál értéke 90-92 (vagy annál kicsivel magasabb), ha viszont értéke tartósan 90 alá csökken, akkor haladéktalanul forduljunk orvoshoz.

Patikánkban kapható Pulzoximéter. Amennyiben kérdése, kérése van, forduljonk hozzánk, kollégáink szívesen segítenek a választásban!

Főnix Patika
4031 Debrecen, Angyalföld tér 1.

Nyitvatartás
Hétfőtől Péntekig: 8:00-18:00
Szombaton: 8:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Patikánk bank- és egészségkártya elfogadóhely!
Minden jog fenntartva! © 2021 Főnix Patika
A weboldalt a DIAMOND AGENCY tervezte és kivitelezte.