T/együnk a rák ellen!
A brokkoli, a paradicsom, a szója, a hagyma, a sárgarépa és a gyümölcsök hatóanyagának jótékony hatása közismert. A kutatók ezekben újabb és újabb anyagokat fedeznek fel, amelyek egészségünk megőrzésében játszanak fontos szerepet.
Legtöbbjük segít a rákos, daganatos megbetegedések megelőzésében, megfékezésében.
C-vitamin bomba
A hagyma valójában nem a rák valamelyik konkrét formájának megelőzésében játszik jelentős szerepet, hanem az összes rosszindulatú daganatok megelőzésében. Hatóanyagai meggátolják az elrákosodásra hajlamos sejtek összekapcsolódását, azok elburjánzását. A hagyma a bacilusok és baktériumok legádázabb ellensége. Már nagyanyáink is előszeretettel használták. Erős megfázás esetén nem a gyógyszerekhez nyúltak, hanem felszeleteltek egy jó fej hagymát, megsózták, esettel megbolondították, majd megették és másnapra meggyógyultak. A hagymának egyébként e mellett komoly gyulladáscsökkentő hatása is van, ugyanakkor fontos szerepet tölt be a szervezet ellenálló képességének, immunrendszerének erősítésében is.